Our boys 3 against their boys 1

Postet av Senior Herrer 11'er den 21. Aug 2018

Veitvet – NIH ( Norges Idrettshøgskole )

A-laget 20/8-2018

I dag kom NIH på besøk til Veitvet til a-lagets første kamp i høst. Etter en heller svak avslutning på vårsesongen med tre tap på de siste tre kampene var det en spent gjeng som gjorde seg klar til kamp. Kampen i vårsesongen endte med tap 3-0 borte og selv om gutta var spente hadde de veldig lyst til å revansjere tapet i vår!. Det ble ganske tydelig allerede fra avspark!  Vi startet i en 4-4-2 formasjon og ble enige om å gå aggressivt ut med høyt pressmed begge spissene og midtbanen, overraske motstanderen og sørge for en tidlig scoring.Etter 15 minutter skulle vi gå over til 4-3-3. Vi begynte bra og hadde solid overtak de første minuttene Men så skjer det som veldig ofte skjer i fotball når man tar sjanser. Motstander får en sjanse og utnytter den!!! Så etter ca 4 minutter stod det 0-1 til NIH. Vi har vist i tidligere kamper at vi ikke lar oss påvirke av det og vi fortsatte å trykke på. Sjanse etter sjanse…. uten at vi klarer å score. NIH hadde minimalt med sjanser takket være et solid forsvar!! Vi ruler på midtbanen men klarer ikke helt siste tredjedel i angrep. Dommeren var meget bestemt og tydelig gjennom kampen så vi kan ikke skylde på han, men med all respekt burde Miki hatt et straffespark i 1.omg. da han helt klart ble felt innenfor 16-meteren. Men som man til kjedsommelighet sier « Det jevner seg ut gjennom sesongen» J Første omgang ebber ut og det står 0-1 til NIH.

I pausen blir vi enige om å fortsette presset, få forsvaret raskere ut når vi erobrer ballen, sørge for offensiv markering på spissene til NIH og ikke stå for høyt med angrepsspillerne når vi har ballen litt innpå motstanders banehalvdel slik at vi bruker opp rommet bak spissene våre. Jeg kan bare si at vi lyktes 100%!! Vi presset og presset! NIH kom ikke til sjanser i det hele tatt…men vi klarte fremdeles ikke å få ballen i mål. Men guttene fortsatte å ha tro på at dette kunne vi klare og etter 27 minutter av 2.omgang lyktes vi. Nikola på hodet etter et perfekt innlegg er en fin oppskrift og pang!! Ballen sitter i nettet. Nå fikk guttene blod på tann!! De fosset i angrep etter angrep. Nå var det bare et spørsmål om tid før neste mål skulle komme og det tok ikke lang tid. Etter 35 minutter erobrer vi ballen på midtbanen, spiller gjennom Dejan som setter inn 2-1J Herlig og aggressivtJ Vi fortsetter å presse og det hadde ikke vært urettferdig om det hadde stått både 7-1 eller 8-1. Etter 44 minutter får vi endelig et velfortjent straffespark og Brane setter ballen kontrollert forbi keeper og dermed 3-1 til Veitvet. For en snuoperasjon og for en kamp - da spesielt 2.omgang - av oss!! Jeg overdriver ikke hvis jeg sier at vi hadde 85-15 i spill i andre omgang. Disse guttene har noe på gang og mener alvor så følg med. Neste hjemmekamp er 6/9 kl 2015. Så veitvettinger!! Komå støtt oss da vel!! Det gror på Veitvet!!